Bil i byen – 5 fordele og 5 ulemper

Bilen er for mange et smart transportmiddel og en hurtig måde at komme rundt på. Bor du i byen og vil du købe bil, har du sikkert gjort dig nogle overvejelser omkring at have bil. Bil i byen er ofte forbundet med mange overvejelser. Derfor giver vi dig her 5 fordele og 5 ulemper ved at have en bil i byen. Du kan tage jo eventuelt tage dem med i dine videre overvejelser omkring anskaffelse af bil.

5 Fordele

 • Tag afsted, når det passer dig
  Du skal ikke planlægge ud fra en køreplan, men du kan tage af sted, når det passer dig. Du skal heller ikke bekymre dig om at komme få minutter senere ud ad døren, og tænke på om du misser bussen eller toget. Du bliver mere fleksibel og kan hurtigt komme af sted, hvis der er behov for det.
 • Kom hurtigt ud af byen
  ​​Skal du på weekend på landet, eller besøge familien, i den anden ende af Danmark kan du tage af sted, når du har lyst. Du skal ikke koordinere med busser og toge, men blot pakke bilen og køre afsted!
  Med bil kan du hurtigt komme ud af byen og derud, hvor der ellers kun går en bus en gang i timen. Ligger din arbejdsplads uden for byen er det også muligt at du kan komme hurtigere frem med bil.
 • Komfort i al slags vejr
  Du er altid sikret god komfort, når du kører i en bil. På forsædet har du ikke en fremmed siddende tæt op ad dig, men godt med luft omkring dig. Temperaturerne i bilen styrer du selv, så du hverken fryser eller sveder på din tur frem til din destination. Sædevarmen er også med til at give en god komfort, så du ikke fryser på turen.
 • Undgå forsinkelser
  Med en bil er du ikke afhængig af offentlig transport. Du skal ikke tænke på forsinkelser i den kollektive trafik. Busser og toge, der er forsinket, gør også dig forsinket. Særlig vinterperioden kan skabe forsinkelser i den kollektive trafik.
 • Pak bilen
  Har du en masse bagage, du skal have med dig rundt, er det en fordel at have en bil. Pak bilen godt op med din bagage, og du undgår at skulle kante dig forbi andre passagerer med en større bagage. Nissan Qashqai er et eksempel på en god bybil, der er smal og rummelig.

5 Ulemper

 • Kamp om parkering
  Der er kamp om de gratis parkeringspladser i byen. Har du ikke betalt for parkering i en parkeringskælder, kan du risikere at eftermiddagene går med at lede efter en parkeringsplads. Mange parkeringspladser har også begrænsninger for, hvor længe det er muligt at holde der.
 • Dyr parkering
  Er du heldig, at din ejendom har en parkeringskælder, kan det ofte være forbundet med en månedlig eller årlig udgift, der kan være halvdyr. Du kan derfor hurtigt komme til at betale noget ekstra for at være sikret en parkeringsplads i byen. Mange er dog også heldige, at deres ejendom har gratis private parkeringspladser.
 • Bilkøer
  Du kan opleve køer på motorvejene eller inde i byen, hvor morgen- og eftermiddagstrafikken kan tage noget tid at komme igennem. Mange vælger at rejse på lidt skævere tidspunkter for at undgå den værste trafik. Du kan også risikere kø kørsel på motorvejene, der kan skabe forsinkelse i forbindelse med vejarbejde og trafikuheld.
 • Stor bil i byen
  Har man en større bil i byen er det ikke altid lige let at finde en parkeringsplads. Særligt parallelparkering kan være sværere, både at finde plads og at manøvre bilen rundt på smallere veje.
 • En investering
  Du sparer tid og er mere fleksibel med en bil, men det koster også mere end, hvis du vælger offentlig transport. At have bil i byen er en investering, der koster i forhold til køb, afgifter og forsikringer. Du kan også vælge at mini-lease, der ikke kræver at du foretager en større investering. Derved får du fordelen ved at have bil, men uden at bekymre dig om at skulle have en masse penge op ad lommen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s